030 – 293 89 26

(Her)oriëntatie op medezeggenschap

Medezeggenschap met plezier. Wat is onze aanpak?

Een heroriëntatie van de of een oriëntatie op de medezeggenschap is een gezamenlijke inspanning van directie en medewerkers. Wij begeleiden u bij de gedachtevorming over medezeggenschap in uw organisatie. We stellen heldere doelen zodat iedereen weet wat er nodig is en wanneer de (veranderde) medezeggenschap staat.

Samen met medewerkers en directie diepen we het thema medezeggenschap uit. Hierdoor ontstaat draagvlak. Het resultaat van die verdiepingsslag beantwoordt de vraag welke principes belangrijk zijn voor de medezeggenschap in de organisatie. Vanuit die principes werken we de medezeggenschap gezamelijk verder uit. Daarmee is er een solide basis gelegd.

Vervolgens start de daadwerkelijke, concrete verandering of inrichting van de medezeggenschap. We maken snelheid en vieren onze successen. Hierdoor ontstaan er trots en motivatie om mee te doen en door te gaan. Ook hier begeleiden wij u bij. Van reglement tot en met de installatie van de ondernemingsraad.

We borgen het proces van medezeggenschap door werkwijzen af te spreken op grond van de resultaten vanuit de verdiepingsslag en door het gebruik van praktische tools.

 

Nieuwsgierig? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.