Aly Boersma


Aly Boersma (1956) heeft in verschillende werelden als ambtelijk secretaris van de OR gewerkt: in de sector kleinmetaal, bij de publieke omroep en in de zorg. De laatste jaren is ze vooral actief in de jeugdzorg: een boeiend werkterrein, vindt ze, omdat er zoveel verandert en het daardoor een en al dynamiek is. In zo’n omgeving is ze op haar best.

Ze is iemand die altijd het hele veld voor ogen heeft. Ze kijkt naar het grotere geheel. Ze ziet het als haar taak om de OR te informeren en hen te prikkelen een eigen visie te ontwikkelen.

Omdat ze erg geïnteresseerd is in mensen en bedrijfsprocessen is ze goed in haar vak. Die combinatie maakt dat ze iedere vergadering als een avontuur beschouwt. Ze kan niet ‘een beetje werken’, met Aly krijgt u iemand die er voor gaat en ze is iemand die doorzettings- en incasseringsvermogen heeft. Maar wel met humor en compassie.

Door haar jarenlange ervaring heeft ze zich ontwikkeld tot een strategisch denker. Ze kijkt hoe de hazen lopen. Dankzij de fusies en vele reorganisaties waarbij ze betrokken is geweest, heeft ze ook oog voor de ongeschreven spelregels die elke organisatie heeft. Een bedrijfscultuur is iets dat ze serieus neemt.

Aly is goed op de hoogte van de wet- en regelgeving, maar heeft vooral de bedoeling van de wet voor ogen. Ze gelooft in constructief samenwerken. En… juist buiten de lijntjes kleuren levert vaak verrassende resultaten op.

Hoewel een oude rot in het vak, blijft ze leergierig en volgt nog steeds cursussen. Onlangs heeft ze de training ‘systemisch adviseren’ afgerond aan het Bert Hellinger Instituut.